Top Equipments




Popular searches

Pengalaman Menggunakan Oppo Smartphone

Apr 16, 2015 0183 32 Jenama Oppo memang tak perlu diperkenalkan lagi Produk keluaran China ini kian mendapat tempat di hati pengguna Kerancakkan promosi dan kualitinya sedikit sebanyak menjejaskan dua produk gergasi iaitu Apple dan Samsung yang selama ini mendahului carta di pasaran...

Know More

Model Handphone Apa Yang Paling Tahan Lama?

tahun 2004 dulu ayah bagi handphone 3310 ni, bergayut sampai panas telinga, bateri langsung tak terjejas baling anjing kejar pun mati anjing tu kekeke sekarang handphone dah besar dari tapak tangan kita silap2 buat tampar perompak pun boleh tapi lepas tampar, kompom hp tu masuk wad p apa2 pun 3310 terbaek kalau ada dijual lagi, nak beli 1...

Know More

Ahmad Battery Service ,Battery Delivery

bateri kereta,bateri kereta murah,penghantaran bateri,battery,car battery,battery assist,harga bateri kereta,battery delivery service,senarai harga bateri kereta,perkhidmatan tukar bateri,hantar bateri ke rumah,senarai harga bateri terkini,bateri kong,battery replacement,kedai bateri putrajaya,bangi,kajang,century battery,bateri GP,penjual ....

Know More

Inilah 9 Smartphone Dengan Bateri Paling Tahan Lama

Telefon pintar yang dilancarkan sejak tahun 2012 ini mempunyai bateri Li-Ion 3300 mAh Telefon pintar ini boleh digunakan untuk menelefon selama 21 jam waktu bicara dan 15 hari masa siap sedia Telefon pintar ini berjalan dengan sistem operasi Android 40 Ice Cream Sandwich dan disokong oleh pemproses dual core 15 GHz...

Know More

10 Tips Penjagaan Bateri IPhone

Telefon pada zaman sekarang tak hebat pada bateri Yelah, tak sampai 12 jam dah nak kena cas semula bateri telefon Kalau zaman Elsa 15 tahun ke bawah, mana nak jumpa lagi telefon macam sekarang Dulu bateri telefon kalau tak guna kadang kadang 2 hari boleh tahan lagi tau Zaman tu whatsapp, wechat, instagram semua mana nak ada lagi...

Know More

Lima Tonggak Utama Telefon Pintar

Kadang-kadang jenama yang kurang diketahui juga mampu menawarkan telefon pintar yang hebat Oleh itu, dalam memilih telefon pintar yang baru, kita perlulah melihat pada segala aspek yang penting Seorang vlogger popular, MKBHD, menyenaraikan lima tonggak utama yang sangat penting untuk diambil kira sebelum membeli telefon pintar...

Know More

Tips Aspek Yang Perlu Diambil Kira Sebelum Membeli ,

Dec 25, 2017 0183 32 Apa yang saya lakukan ialah saya pinjam telefon YES Altitude isteri Saya masukkan bateri telefon YES isteri ke dalam telefon YES saya Jika telefon stabil dan dapat digunakan, ini bermakna telefon YES anda belum lagi rosak dan anda hanya perlu menukarkan bateri ,...

Know More

Energizer Bakal Perkenalkan Telefon Pintar Dengan Bateri ,

Jan 27, 2019 0183 32 Menyebut tentang Energizer pasti ramai yang cukup kenal dengan jenama ini yang terkenal dengan penawaran bateri yang pelbagai Terbaru, Energizer pada tahun ini bersedia untuk melancarkan dua puluh enam telefon pintar pada MWC 2019 yang berlangsung pada bulan Februari ini Menariknya, model flagship mereka bakal hadir dengan kapasiti bateri terbesar dalam sejarah telefon ,...

Know More

5 Jenama Telefon Pintar Paling Popular Di Malaysia

Sep 29, 2017 0183 32 5 Jenama Telefon Pintar Paling Popular Di Malaysia Dianggarkan hampir 88 juta unit telefon pintar diimport ke Malaysia pada tahun 2016 yang mana kurang 59 daripada tahun 2015 Penurunan ini dikatakan dicetuskan oleh beberapa faktor ekonomi yang negatif Walaupun ekonomi tidak menentu, penghantaran telefon pintar masuk ke Malaysia masih tinggi kerana permintaan oleh ,...

Know More

5 Telefon pintar Yang Terbaik Buat Masa Ini

Apr 21, 2014 0183 32 Telefon pintar ini juga mempunyai bateri dan kamera yang bagus, dan tidak lupa juga harganya juga berpatutan dengan apa yang diberi Untuk lihat spesifikasi penuh LG G2 sila klik disini 3 Samsung Galaxy S5 Samsung Galaxy S5 keluaran terhangat pada tahun 2014 buat masa ini Walaubagaimanapun Galaxy S5 ini mempunyai banyak persaingan seperti ....

Know More

10 Telefon Terbaik Harga Bawah RM1000

Mar 27, 2017 0183 32 Bateri dengan kapasiti yang cukup besar iaitu 3260 mAh Ada fitur Fast Charging Kekurangan , Jenama Telefon Pintar Samsung 63 Xiaomi 42 Huawei 31 ASUS 29 telefon 2017 21 iPhone 20 iPhone 7 18 News 17 Lenovo 16 SONY 16 HTC 15 Oppo 15 OnePlus 12 telefon terbaik 12 LG 11 Apple 9 Nokia 9 Meizu 8 Alcatel 6 BlackBerry 6 ZTE 6 Motorola 5 Vivo 5 ....

Know More

5 ciri telefon pintar paling berbaloi dibeli

Apr 23, 2018 0183 32 Sekarang kita sudah dapat 5 ciri telefon pintar yang terbaik, tetapi telefon apakah yang dapat memenuhi 5 ciri-ciri ini? Harga di bawah RM1,000, kuasa pemproses sekurangnya Snapdragon 636, skrin nirbingkai seluas 599-inci, bateri besar 4,000mAh dan kamera kelas flagship dengan DPAF?...

Know More

10 Cara Mudah Menjimatkan Bateri Telefon Pintar

Jun 07, 2012 0183 32 Kebelakangan ini, ramai yang telah menggunakan telefon pintar atau smartphone Tapi ramai yang mengeluh kerana dikatakan bateri telefon ini cepat berkurangan Kini, semakin baru/terkini sesebuah telefon pintar tersebut, makin tinggi kapasiti kuasa bateri yang ditawarkan Ini kerana, saiz skrin telefon pintar hari ini semakin hari semakin besar, jadi ianya memerlukan kuasa bateri yang tinggi...

Know More

12 Smartphone Murah Terbaik bawah RM500 di Malaysia 2019

Jul 25, 2019 0183 32 Mengumpulkan senarai handphone bajet terbaik untuk bantu anda buat pilihan Senarai smartphone murah terbaik ini dibuat berdasarkan kajian pasaran semasa di Malaysia untuk tahun 2019...

Know More

Tips Penjagaan Bateri Handphone Yang Betul

Tips Penjagaan Bateri Handphone Yang Betul Ingin Tahu Panduan Terbaik Cara Nak Panjangkan Hayat Bateri Telefon Bimbit anda? Bateri handphone adalah salah satu komponen utama yang penting untuk telefon Tanpanya, telefon tidak boleh berfungsi Kita dan telefon bimbit pasti tidak boleh dipisahkan Betul tak?...

Know More

Tips Jimatkan Bateri Telefon iPhone

Jul 21, 2017 0183 32 Tips jimatkan bateri telefon iPhone agar tidak cepat hilang cas Baik, berikut adalah beberapa tips yang amat berguna untuk anda terapkan semasa anda menggunakan telefon anda sehari-hari agar kesihatan bateri anda sentiasa terpelihara 1 Aktifkan telefon ke low power mod Tips yang utama sekali adalah, pada telefon anda, aktifkan mod telefon ....

Know More

20 Telefon bimbit telefon pintar terbaik / Top 20 mobile ,

Jan 01, 2012 0183 32 Setiap orang antara kita mesti memiliki sekurang-kurangnya sebuah telefon atau hari ini lebih ramai yang memilih telefon pintar smart phone Revolusi telefon pintar smart phone yang saban hari semakin maju, dulu kita memerlukan sebuah telefon ,...

Know More

Cara Mengatasi Handphone Android Yang Tidak Boleh Start ,

Jadi, bila Anda mengalami boot loop pada handphone Android atau Anda lupa akan kata sandi atau pengunci pola handphone Android, yang perlu Anda lakukan hanyalah masuk ke recovery mode >lakukan Factory Reset / Wipe dataSekarang yang menjadi masalah adalah banyak orang yang tidak mengetahui cara masuk recovery mode tablet / handphone Android miliknya...

Know More

7 Smartphone Terbaik Dengan Bateri Yang Tahan Lebih Lama

Smartphone ni dah ibarat benda penting dalam hidup Semua benda boleh dapat dengan satu klik je pada telefon pintar Disebabkan smartphone banyak kegunaan dan korang pulak asyik gunakan setiap masa, bateri telefon selalu cepat habis Lepastu mulalah korang gelabah pinjam powerbank daripada kawan-kawan Untuk mengelakkan kita rasa frust macam ni, meh sini kami cadangkan 7 smartphone ,...

Know More

Cara Mengatasi Bateri Handphone Android Cepat Habis ,

Jan 22, 2016 0183 32 Telefon pintar adalah gadget paling penting dalam kehidupan kita pada zaman sekarang, walau begitu jika gadget ini sangat cepat habis bateri tentunya anda tercari-cari apakah penyebabnya sedangkan telefon milik rakan anda yang sama jenis dengan telefon anda, jimat bateri...

Know More

10 Cara Menjimatkan Penggunaan Bateri Di Telefon Pintar ,

Mar 30, 2016 0183 32 Bagi mereka yang menggunakan telefon pintar, pasti kadang-kadang mengalami masalah yang sama iaitu kuasa bateri cepat berkurangan Kini, semakin baru/terkini sesebuah telefon pintar tersebut, makin tinggi kapasiti kuasa bateri yang ditawarkan Ini kerana, saiz skrin telefon pintar hari ini semakin hari semakin besar, jadi ianya memerlukan kuasa bateri yang tinggi...

Know More

Pengalaman Menggunakan Oppo Smartphone

Apr 16, 2015 0183 32 Sy beli fon niskrg dh setahunmasalah utama telefon ni dia takde sd card Dia hnya ada storage 16gb shjdan setakat ini sudah 5 kali tefon ni komamati secara tiba24 hari kemudian hidup baliktak tahu knpnak kata terhempas tak pernah punnak kata virus, sy jarang layari intrnetdah sudah berpaa kali nk kena formatlebih baik lagi samsung dan sony yg dh 5 tahun masih hidup smpai ,...

Know More

zenith minerals milwaukee

bateri telefon jenama zenith - studyabroadorgin copper mining by product mo - bsembgwaliorcoin bateri telefon jenama zenith iro ore portable crusher repair in spain tempat penjualan mesin produksi hammermill how does coal pulverizer work 24/7 online zenith minerals milwaukee wi - geetaschoolin...

Know More

Wiko Ufeel Go Tampil Dengan Penawaran Bateri Berkapasiti ,

Wiko, salah satu jenama telefon pintar dari Perancis yang mula popular pada tahun ini bakal mengakhiri 2016 dengan satu lagi penawaran peranti terbaru mereka Mereka yang dikenali dengan siri Ufeel kini telah mengetengahkan variasi terbaru mereka iaitu Ufeel Go, dengan kapasiti bateri yang berkapasiti tinggi iaitu 4,000 mAh...

Know More

Kedai Bateri MURAH 2019 di Kuala Terengganu, Marang K ,

Kedai bateri kereta di Kuala Terengganu membuat servis delivery bateri kereta ke rumah mana-mana lokasi di KT, Marang KBerang Harga pasti murah...

Know More

animasi Cara Mengatasi Handphone, Telefon, Tablet PC ,

Jan 12, 2013 0183 32 Cara Mengatasi Handphone, Telefon, Tablet PC Android Yang Tidak Boleh Start atau Boot Loop, Brick, Terkunci, Lupa Pin, Password, Salah Masukkan Kunci Pola atau Unlock Patern Masalah juga ya kalu doh pakai telefon atau tablet yang lebih updated ni kan...

Know More

10 Jenis Telefon Pintar tahan lasak dan kalis air ,

Jan 24, 2014 0183 32 Huawei Ascend D2 merupakan telefon pintar tahan air dari Huawei yang meluncur ke pasaran dengan pensijilan IP55 Telefon pintar ini juga dilengkapi skrin 5 inci full HD 1080p, pemproses quadcore 15 GHz, RAM 2GB, kamera 13MP, internal memori 32GB, bateri 3000 mAh, dan menggunakan OS Android Jelly Bean 10 Kyocera Torque...

Know More

Pengalaman Sebulan Guna Alcatel Onetouch

Pengalaman Sebulan Guna Alcatel Onetouch,Sedar tak sedar, dah sebulan saya menggunakan telefon pintar jenama AlcatelNasib baik bukan jenama Oppo yang menjadi viral sekarang ini kerana kes Low Yat Plaza Setakat ini saya berpuas hati jugaSudah semakin biasa dengan fungsi-fungsi asasMaaf belum lagi ke tahap advanceJika setakat fungsi untuk panggilan,sms,kamera,dan aplikasi android ,...

Know More

Masalah Bateri Handphone Klon atau Tiruan Menjual ,

May 23, 2013 0183 32 Telefon klon atau tiruan sejak akhir-akhir ini mendapat permintaan yang tinggi dari mereka yang inginkan handphone orignal tetapi tidak mampu dari segi harganya akan beralih kepada handphone tiruan, janji lebih kurang bentuknyaKepada mereka yang membeli handphone klone set ini jangan biarkan bateri handphone anda HABIS TERUS , Apabila bateri anda tinggal 5 , sila OFFKAN telefon ,...

Know More

5 Telefon Pintar Terbaik Dengan Kapasiti Bateri Yang Besar ,

Reading Time 3 minutes Semasa membeli sebebuah peranti, pasti anda akan melihat kepada jenama, harga, kualiti kamera, RAM dan GB sesuatu telefon pintarTetapi memandangkan penggunaan telefon kini lebih meluas, kapasiti bateri semakin diambil perhatian oleh pembeli telefon pintar hari ini...

Know More